Globus plánuje vybudovat síť výdejních míst

úterý, 9. února 2021, 10:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Globus chce ještě letos spustit první výdejní místa. Lidé by si na nich mohli vyzvednout nákup z e-shopu.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Síť hypermarketů Globus plánuje postavit výdejní místa, kde si budou moci zákazníci vyzvednout nákupy z e-shopu. Po pilotním testování služby iGlobus v hypermarketu na Zličíně v Praze se firma rozhodla vybudovat výdejny na každé ze svých 15 poboček v České republice. Uvedl to server Seznam Zprávy. 

Ještě letos by měla být zprovozněna tři nová výdejní místa. Minimálně jedno místo se bude nacházet v Praze, další dvě lokality i mimo hlavní město. Vlastní rozvoz Globus zatím neplánuje. 

Výdejními místy chce Globus posílit svou pozici na e-commerce poli, které v důsledku pandemie koronaviru od loňského roku zabydlují i doposud tradiční kamenní retailoví hráči. K řetězci Tesco, který svůj e-shop provozuje již od roku 2010, a Lidlu, jenž spustil online obchod před pěti lety, se loni přidal COOP, Sklizeno či Makro. Přes online supermarket Košík vstoupil na internet také Kaufland. Své e-commerce ambice loni oznámil Albert, vytvořením e-shopu se zabývá i Penny Market, možnosti vyhodnocuje také Billa. 

-stk-